• agosto

    30

    2020
  • 122
  • 0
Setembre i la tornada a la rutina

Setembre i la tornada a la rutina

Setembre ja està aquí i, per molta gent, les vacances s’han acabat. Toca tornar a la rutina i al dia a dia. Aquesta tornada no és fàcil per nosaltres però tampoc ho és pels nostres peluts. Per això, volem donar-vos alguns consells per tal de fer més fàcil el final de les vacances.

Allò més evident és que no podrem passar tant de temps amb els nostres peluts com quan estàvem de vacances. En aquest sentit, és important que tracteu d’habituar-lo, de manera progressiva, al canvi de ritme: molts poden patir estès degut a que passaran més hores sols. Anar-los habituant de manera gradual és crucial per evitar tensió i nervis quan estan sols. També existeixen joguines anti-estrès que podeu facilitar-li per tal que puguin jugar quan estiguin sols. Per una altra banda, realitzar passejos més interactius pot ajudar a reduir el seu estrès i així aconseguir que a casa estigui més relaxat. En definitiva, els canvis d’horari poden resultar difícils d’assimilar pels nostres peluts i, per això, és important tractar de fer més fàcil, a nivell psicològic, la tornada a la rutina.

És aconsellable, quan tornem de les vacances, realitzar una revisió al veterinari, sobretot si hem viatjat fora: s’ha de revisar que no tinguin cap paràsit intern o extern per tal d’evitar malalties. Realitzar una analítica per detectar qualsevol alteració és, doncs, aconsellable. Tanmateix, els pes dels nostres peluts influeix molt en la seva salut i per això és important controlar-ho: durant les vacances és probable que hagi hagut un increment de l’activitat i, per tant, estigui més enforma. Si a la tornada valorem que l’activitat física por disminuir, és possible que s’hagi de variar una miqueta l’alimentació. També es possible que s’hagin engreixat una miqueta i tinguin sobrepès: en aquest cas, sí s’hauria de valorar amb un veterinari un canvi de dieta per evitar repercussions en la seva salut.

Finalment, sempre és convenient revisar les vacunes i veure si s’hauria posar alguna. Tanmateix, és molt probable que durant aquest estiu els haguem remullat sovint per tractar d’alleugerir la calor, sobretot si hem estat a la platja o a la muntanya. En aquests casos, una visita a la perruqueria és molt recomanable: no només per estètica, sinó també per la salut de la seva pell, donat que moltes vegades les atòpies es detecten a perruqueries. A més a més, es possible que durant la visita a la perruqueria es puguin detectar, si n’hi han, paràsits externs.

Així doncs, quan torneu de vacances és molt important estar atents a l’estat dels peluts: les vacances son una època de tranquil·litat que ens permet una dinàmica molt diferent a la que mantenim durant el dia a dia de la resta de l’any. És per això que la tornada pot fer-se complicada i, per tant, hem de saber gestionar l’estat anímic i físic dels nostres amics per tal de facilitar aquest trànsit.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona