• abril

    18

    2016
  • 1124
  • 0
Recomanacions literàries per Sant Jordi

Recomanacions literàries per Sant Jordi

Tot i que el relat èpic de Sant Jordi ens presenta un cavaller que mata un drac, els llibres dels que avui us parlarem advoquen per la protecció i defensa d’animals i natura.

En l’article d’avui us volem parlar de tres títols: Intel·ligència vital, del filòsof Jordi Pigem; Els meus anys Grizzly de Doug Peacock; i finalment En un metre de bosc de David George Haskell.

Qui o què posseeix intel·ligència? Què és la intel·ligència? Quin paper ocupa o hauria d’ocupar l’ésser humà a la terra? És l’evolució una història de competició o col·laboració? Des de la seva pensament postmaterialista i de respecte i admiració per la resta d’éssers del nostre planeta, Jordi Pigem ens introdueix en aquesta fantàstic obra, Intel·ligència vital, les novetats científiques i filosòfiques sobre la concepció dels altres habitants del planeta, ja siguin animals, plantes , o microorganismes i la nostra relació amb ells.

D’altra banda Doug Peacock ens relata en Els meus anys grizzly, les seves aventures i viatges pels parcs nacionals dels EUA a la recerca dels óssos grizzly. Excombatent de la guerra del Vietnam, Peacock és incapaç de reinserir-se en la societat americana. Serà en els boscos, i al costat dels animals que hi viuen, on trobarà la seva família i la seva llar. Preciós relat d’amor i connexió amb la natura el que ens brinda l’autor en aquesta obra.

Ja finalment, David Georde Haskell, biòleg i professor universitari, ens porta, en aquest magnífic En un metre de bosc, un diari naturalista de la seva experiència a la natura. Durant un any, i prenent com a referència un metre quadrat de bosc, Haskell, anota cada dia els canvis que va experimentant aquest petit terreny a través de les estacions. Descobrirem quina fauna i flora habiten en aquest petit espai i com, prenent de mostra aquesta petita parcel·la, podem extrapolar aquest coneixement a tot el bosc. Imprescindible per als amants de la natura.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona