• septiembre

    12

    2020
  • 69
  • 0
Quines vacunes he de posar al meu gos?

Quines vacunes he de posar al meu gos?

La darrera setmana vam escriure un article sobre les vacunes que s’han de posar als nostres gats i la freqüència d’aquestes. Doncs bé, aquesta setmana volem complementar aquell article parlant-vos de les principals vacunes que es recomana posar als gossos: d’aquesta manera podrem assegurar que els nostres peluts no pateixin cap risc de salut greu.

Les dues vacunes més importants que hem de posar quan són cadells són la del brom i la del parvovirus, donat que ens trobem davant de dos virus que poden ser potencialment mortals i que, malauradament, es troben fàcilment en els ambients on vivim. Els hem de posar tres dosis en total per tal que puguin generar els anticossos necessaris per combatre els virus. A partir d’aquest moment, una vegada posada la tercera dosi, ja podran sortir al carrer a passejar i a jugar amb altres gossos.

Donat que estem parlant de vacunes que s’han de posar quan són cadells, és important que sapigueu quan s’ha de començar a vacunar. Per saber-ho, hem de tenir en compte el temps que han estat alletant, donat que l’efecte de la vacuna es pot veure debilitat pels anticossos presents a la llet. És recomanable que els cadells estiguin amb la mare fins la sisena setmana: en aquest cas, la vacunació començaria la setena setmana i la darrera repetició, doncs, s’hauria d’allargar fins la setmana número dotze. Si només han estat alletant fins la tercera setmana la primera vacuna s’ha de posar a les sis setmanes i les dues repeticions a les vuit i onze setmanes, respectivament.

La ràbia és una vacuna que no és obligatòria a Catalunya, però si teniu pensat viatjar a la resta del territori espanyol, l’haureu de posar. Sempre que viatgeu a l’estranger, consulteu quines vacunes són obligatòries en el país de destinació. Cal fer-ho amb temps perquè, per exemple, la vacuna de la ràbia s’ha de posar un mes abans de marxar.

Hi ha dues vacunes que és freqüent posar-les, donat que prevenen de malalties presents en el nostre territori. Per un costat, la vacuna contra la leptospirosi, una bactèria que produeix una infecció en els nostres gossos que, a més a més, ens poden transmetre a nosaltres. És una bactèria que es transmet per l’orina de les rates: si el nostra gos ensuma una micció que tingui aquesta bactèria es pot infectar. Per una altra banda, la vacuna contra la tos de les gosseres és habitual posar-la donat que es una malaltia que està causada per diversos factors i és vital reduir les causes. A més a més, és molt contagiosa entre gossos i pot desencadenar una pneumònia.

Finalment, la vacuna de la leishmània és la primera que s’ha creat contra un paràsit que té un 80% d’efectivitat: en aquest cas, un paràsit transmès per un mosquit. Donat que estem en una zona de risc, ja que vivim al Mediterrani, s’ha de valorar la seva administració, sobretot si són gossos que dormen a l’exterior o solen sortir a passejar de matinada o al vespre. No ens hem d’oblidar de combinar la vacuna amb pipetes o collars antimosquits per tal d’augmentar la protecció dels nostres gossos davant aquesta perillosa malaltia.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona