• septiembre

    5

    2020
  • 59
  • 0
Quan he de vacunar el meu gat?

Quan he de vacunar el meu gat?

És molt important saber quan hem de vacunar els nostres gats, donat que les vacunes i les seves repeticions prevenen de malalties que poden ser molt greus i posar en perill la vida dels nostres felins. Per això, avui us hem volgut mostrar algunes de les vacunes que cal posar i les indicacions de la seva freqüència.

La vacuna més habitual és la triple vírica, amb la què es vacunen contra l’herpes, el calicivirusi la panleucopènia. Totes tres són, com el nom de la vacuna indica, virus que es transmeten entre els gats. Però, i això és important remarcar-ho, també es poden contagiar mitjançant la sola de les nostres sabates quan sortim i entrem de casa. També és possible el contagi si nosaltres toquem un gat que tingui algun d’aquests virus i després acaronem el nostre gat. Per evitar aquestes malalties, els gats es vacunen de la triple vírica al segon i tercer mes de vida.

La leucèmia felina és un altre virus que es transmet entre gats. Per tal que es transmeti, el contacte entre els dos gats ha de ser íntim, és a dir, ha de ser per una mossegada, per sang o bé per relacions sexuals. No es transmet ni per mosquits, ni paparres ni perquè mengin del mateix plat. Els gats que viuen en exteriors o semilliure corren el risc de contraure’l en alguna baralla amb algun altre gat. La leucèmia felina és una malaltia mortal que no té tractament ni cura, per això la seva prevenció mitjançant la vacuna és crucial.

La ràbia no és obligatòria a Catalunya però si heu de viatjar a la resta d’Espanya heu de recordar que s’ha de posar. També si viatgeu a l’estranger, depenent del país de destinació heu de posar-la.

Una vegada ja han estat vacunats els nostres gats i s’han posat els recordatoris, es pot valorar amb el veterinari si és necessari realitzar una vacunació cada any. Depenent de l’estil de vida que hagi de portar el gat pot ser necessari fer-ho cada any, cada dos o, fins i tot, cada tres. Això dependrà de si té accés a l’exterior, si té contacte amb altres gats, si ha de viatjar, etc. Tots aquests factor s’han de tenir en compte per valorar, amb el nostre veterinari, la freqüència de vacunació.

Això sí, es vacunin o no cada any, les revisions anuals és molt important fer-les per tal de poder detectar a temps malalties que, tractades a temps, poden evitar futures complicacions.

 

 

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona