• enero

    10

    2021
  • 28
  • 0
Els conills a casa

Els conills a casa

Els conills són animals molt sociables i tranquils i, per aquest motiu, solen ser habituals en llars amb infants. Per això, us volem oferir alguns consells i dades per la seva cura.

La seva alimentació està composada, principalment, de fenc (al voltant d’un 75%). La resta de la seva dieta es complementa amb el pinso (10-15%) i verdures com les pastanagues, els espinacs… Això sí, les fruites i els snacks entren dins de la categoria de llaminadures i, per tant, el seu consum ha de ser molt ocasional.

És molt important que realitzin exercici diari: és molt convenient que puguin moure’s lliurement dins d’una habitació ben disposada per a ells. S’ha de tenir molta cura dels cables que hi hagin al terra, les finestres, els endolls

En aquest sentit, hem de tenir present que la gàbia és un refugi per a ells, no una casa: es tracta d’un espai on poden descansar, menjar, sentir-se segur, però no ha de ser l’espai on passi tot el dia. La gàbia, no obstant, ha de ser amplia i ha de tenir un llit fet d’encenalls (“virutes”). No s’ha d’utilitzar en cap cas sorra de gat: pot ocasionar problemes respiratoris i ferides a les potes. I, sobretot, han de tenir sempre aigua a disposició en biberons especialment dissenyats per a ells.

A l’igual que els gossos i gats, els conills han de ser desparasitats periòdicament: és cert que no surten al carrer, però nosaltres podem portar a les nostres sabates àcars i altres paràsits que poden posar en risc la seva salut.

També hem de vacunar els nostres conills, sobretot contra la mixomatosi i la malaltia hemorràgica, les dues patologies més habituals en ells.

Finalment, hem de controlar les ungles i el pèl, però sobretot, les dents. Aquestes tenen un creixement continuat i es desgasten per la dieta fibrosa que tenen. És especialment important controlar aquest aspecte si les dents inferiors i superiors no encaixen bé: si no es desgasten correctament, els incisius inferiors sobresurten i els dificulta molt el poder menjar.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona