• agosto

    24

    2020
  • 292
  • 0
El trajecte de casa al veterinari amb el meu gat

El trajecte de casa al veterinari amb el meu gat

Portar els gats fins el veterinari pot resultar difícil per nosaltres i, sobretot, estressant per ells. Hem d’intentar, per això, evitar, en la mesura que sigui possible, que passin molts nervisdurant el trajecte fins la consulta o l’hospital veterinari. Ens proposem avui, doncs, donar-vos alguns consells per realitzar un viatge amb ells més tranquil.

El primer element en el que ens hem de fixar és, potser, el més obvi: el transportí. L’hem de tenir sempre a accessible per ells i a la vistaperquè així el veurà com un moble més de la casa i no l’associarà amb el viatge fins el veterinari. Així, allò ideal és crear un espai familiaren un moment en el que allà on anem no és un espai conegut ni habitual: per crear efecte, podem posar a dins roba amb la nostra olor o utilitzar feromones felines. Així aconseguim que el transportí sigui, encara més, un espai tranquil i proper per ell.

A l’hora de l’elecció del transportí, és convenient que es puguin obrir per la part superior: d’aquesta manera el veterinari el pot visitar sense treure’l del transportí. També és important tenir en compte que ha d’estar fet de materials resistents: durant el trajecte, ja sigui per un cop que li puguem donar o pels moviments del gat, es pot obrir, si està construït amb material febles, i el gat pot prendre mal o perdre’s.

Durant el transport del gat, per tal de tranquil·litzar-lo, podem fer ús d’un llençol o tovallola per posar a sobre el transportí i així evitar que s’angoixi per la visió de l’entorn. Hem d’evitar sacsejar-lo pel moviment al caminar: això el pot posar molt nerviós.

Si els transportem en cotxe, hem de ser conscients que no els hem de deixar solts: poden generar situacions de perill tant per ells com per nosaltres i/o el conductor. Han d’anar dins el transportí i lligats amb el cinturó, tant per seguretat com per evitar més moviments que estressin el nostre gat.  A més, en el cotxe podem aprofitar i posar música per calmar-losi, sobretot, parlar contínuament amb ells: una dels elements que els tranquil·litzen més són els seus companys humans. Per això, parlar amb ells i mantenir sempre la calmaés crucial per tenir-los calmats.

Una vegada hem arribat al veterinari, hem de consultar si disposen d’una sala concreta per gats, així els podem tenir una mica més aïllats de gossos i altres animals que els puguin estressar. És important que una vegada allà, el gat pugui tenir contacte visual amb nosaltres i, també, si és possible, poder acaronar-lo: la visió i el tacte els poden ajudar molt a estar tranquils.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona