• enero

    2

    2018
  • 1240
  • 0
El que he de pensar abans de conviure amb un gos o un gat

El que he de pensar abans de conviure amb un gos o un gat

En aquesta època de Nadal i Reis, potser algú de vosaltres estigui pensant a ampliar la família i adoptar, o comprar, un animal. En primer lloc des d’Animàlia volem fer èmfasi en la importància d’una decisió com aquesta.

Els animals no són joguines, ni tampoc capritxos. Si decidim compartir la nostra vida amb un company d’una altra espècie serà per tota la vida.

Abans de dir que sí, pensarem bé si li podem oferir, no només el manteniment bàsic (menjar, aigua, refugi, passeigs), sinó també una vida feliç al nostre costat.

És adequada la nostra casa? Tindrem temps per jugar amb ell? Diners per poder pagar les seves revisions i imprevistos mèdics? I quan responguem a aquestes preguntes, i encara que els temps són per a tots incerts, la resposta ha de ser positiva, i encara que vinguin moments no tan bons, pensar que no són objectes que puguem abandonar, sinó que són un més de la família .

Tristament, les protectores i centres de recollida estan saturades d’animals abandonats o extraviats. Des d’Animàlia sempre recomanem donar una segona oportunitat a aquests animals que d’un dia per l’altre es troben tancats en una gàbia, sense la seva família i sols. Si els podem donar una llar, aquest serà el millor regal per a ells.

Gat o gos? Abans de decidir-se sempre és millor consultar a algun professional (veterinari, etòleg, personal de la protectora o fins i tot algú que ja convisqui amb ells) i saber què és el que realment necessiten. També trencar alguns mites és bo. Per exemple, els gats no són solitaris ni asocials, dependrà de cada individu, però els encanta la companyia i les carícies, i no els agrada estar sols.

Abans de portar al nou company a casa ens assegurarem que aquesta tingui totes les mesures de seguretat que es requereixin: reixes per als gats, tapadors d’endolls, no deixar a l’abast medicaments ni productes tòxics (lleixius, dissolvents, pintures), un llit per dormir, rascadors …

Si trio com a company un gat tindré en compte que (tret que visquem en una casa amb accés a l’exterior) hauré d’enriquir l’ambient amb elements que li permetin amagar-se, enfilar-se, joguines per a caçar …

Si el meu nou amic és un gos, tindré en compte que no només l’he de passejar, sinó, jugar amb ell, que faci exercici, interactuar-hi …

Quan arribin les vacances, les prepararem pensant en el nostre nou membre familiar. Podem optar per anar amb ell (la millor opció), o bé buscar-li una llar amiga o residència que ens doni totes les garanties pel seu benestar. També procurarem que l’habituació sigui gradual, per no causar-li un trauma al deixar-lo en un lloc desconegut de cop.

Abans de finalitzar l’article recordar-vos que hem d’esterilitzar al nostre animal, identificar-lo i censar-lo (amb el xip registrat a l’AIAC-Anicom i el cens tramitat al nostre municipi).

Si teniu més preguntes o dubtes, ja sabeu, no dubteu en consultar-nos. I recordar que un amic és per sempre, i que l’amistat és el veritable regal. No adoptis ni compris impulsivament, la seva vida és a les teves mans.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona