• agosto

    17

    2020
  • 267
  • 0
Com evitar un cop de calor

Com evitar un cop de calor

Ja estem en ple estiu i, amb aquestes onades de calor, és més fàcil que els nostres peluts pateixin un cop de calor: durant les nostres passejades o escapades a la muntanya o zones de costa hem de tenir molta més cura per tal de vetllar pel benestar dels nostres amics. Per això, des d’Animàlia us volem oferir una sèrie de consells per evitar aquests cops de calor.

Hem de tenir en compte que la temperatura habitual en els nostres peluts oscil·la entre els 37 i els 39 graus. Si la seva temperatura augmenta més enllà dels 39 graus i, sobretot, si sobrepassa els 40 graus, hem d’actuar immediatament per tal d’evitar problemes greus de salut. Així doncs, el cop de calor és un síndrome que indica que hi ha una hipertèrmia, és a dir, un augment corporal en els nostres gats i gossos per sobre dels 39 graus.

A diferència de nosaltres, els nostres gossos no suen quan tenen calor: en canvi, el reg sanguini augmenta en el nas, les orelles i la boca. A més a més, comencen a panteixar: això permet que es renovi l’aire a la mucosa, afavorint una baixada de la temperatura. Aquest benefici que comporta panteixar no és tan efectiu en gossos amb morro curt, perquè no poden controlar tan bé la regulació de la temperatura com els que tenen el morro llarg.

Evitar els cops de calor és important perquè poden provocar hemorràgiesgreus en els nostres peluts: poden sagnar pel nas, fer excrements amb sang… Si estan durant molta estona amb un cop de calor, el risc d’un problema greu, fins i tot fatal, augmenta. I encara més, en aquest cas, si no és tractat en un centre veterinari.

Com ja sabeu, hem d’evitar passejar en hores de màxima calor i hidratar-los i mullar-los sovint. Si tenim sospites de que el nostre gos està patint un cop de calor hem de tractar de baixar la seva temperatura. Lo més important i efectiu és mullar-los: tovalloles mullades, banys, ruixar-los amb aigua… Si estem a l’exterior, hem detrobar una ombra on pugui descansar i recuperar-se; si, en canvi, estem a dins un cotxe, podem encendre l’aire acondicionat per refredar l’ambient. Per tal de comprovar que la seva temperatura torna a ser l’habitual i s’estabilitza, haurem de fer ús d’un termòmetre.

És important tenir en compte quanta estona ha durat la hipertèrmia: si ha estat només uns minuts, no ens hem de preocupar en excés. Ara bé, si la seva durada ha estat major, l’hauríem de portar a un veterinari per tal que pugui fer-li les proves corresponents per determinar el seu estat de salut i si necessita, o no, tractament.

 

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona