• mayo

    20

    2018
  • 1021
  • 0
Animals sèniors

Animals sèniors

En David Pumarola ens explica que no hi ha una edat concreta per determinar que un animal ha arribat a sènior. En el cas dels gossos pot variar segons les races i els tamanys, per exemple en gossos de tamany gran seria a partir dels 7 anys, en canvi  en gossos petits més o menys a partir dels 10 anys. En gats, el pas a la tercera edat es trobaria sobre els 12 anys.

Les patologies i problemes en animals sèniors es divideixen en dos grans blocs: els problemes articulars i els endocrins. Donat que en altres articles ja hem parlat dels articulars, avui ens centrarem en els endocrins. També parlarem dels processos de demència o senilitat.

Els problemes endocrins, hormonals, fan menció a desequilibris en el sistema hormonal. En gats per exemple, és habitual trobar problemes del tiroides: veurem que són gats ja grans que mengen bé però perden pes i el pelatge dels quals se’ls veu més pobre. En aquesta edat també és freqüent que trobem tant en gossos com en gats diabetis.

En el cas de les femelles, a diferència dels humans, no hi ha menopausa, a partir dels 7-8 anys deixaran de ser fèrtils però seguiran tenint zels, tot i que més espaiats. Problemes associats a aquests canvis, si no hem castrat a la nostra mascota, seran els quistes ovàrics i les piòmetres.

En mascles no castrats, és freqüent veure tumors testiculars, sobretot si tenen un testicle intern. Pel que fa a la pròstata, en els gossos no castrats podrem trobar la hiperplàsia benigne: la pròstata es fa gran i dóna problemes d’orina i estrenyiment, o petites infeccions.

Com veureu, la majoria de problemes van associats  al sistema reproductor. És per això que és tan important castrar a temps els nostres animals, així impedirem que pateixin aquestes malalties. No és el mateix entrar a quiròfan un animal jove i sa que un animal vell i amb certs problemes de salut.

Quan les nostres mascotes es facin grans, farem especial atenció a l’alimentació. Serà important que prenguin una alimentació de qualitat i que controli el pes i, en el cas, sobretot, dels gossos, aporti elements que reforcin els cartílegs dels òssos. En el cas dels gats, serà un pinso o llauna que tingui especial atenció en els problemes renals, ja que tenen més tendència a  patir-ne.

Els nostres animals tenen problemes de senilitat? En David ens explica que sí que existeixen, com en les persones, processos degeneratius neuronals. Però cal diferenciar entre fer-se gran, l’animal ja no està tan actiu, i que pateixin una patologia neurològica: observarem petites absències, no menja, està més agressiu, no reconeix a l’amo, no dorm bé… Quan veiem aquets canvis hem de recòrrer al veterinari, ja que li podrem buscar una medicació que els ajudi a estar millor.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona