• marzo

    5

    2017
  • 1755
  • 0
El parvovirus

El parvovirus

El Parvovirus és un virus digestiu que provoca una gastroenteritis hemorràgica. El virus destrueix les vellositats de l’intestí que són els pelets, la capa, que absorbeix els aliments. Només afecta a gossos.
Com que el sistema no pot realitzar l’absorció d’aquests nutrients, la massa fecal queda líquida. Alhora les lesions que es provoquen són tan profundes que es produeixen ferides a l’intestí. El resultat són abundants diarrees amb sang.
El parvovirus, també por afectar al cor, tot i que avui ens centrarem en la part intestinal.

Parvovirus

Tot i que existeix la vacuna, i els nostres animals, si hem seguit la pauta de vacunació correctament la portaran, el virus els pot atacar i poden patir la malaltia, tot i que no de forma tan virulenta. És per aquest motiu que és un virus del que cal realitzar revacunacions constants. Tot i això estarem parlant de les mateixes possibilitats de superar la malaltia, un 50% de probabilitats.
El tractament de la malaltia és de manteniment, només podem controlar els símptomes: la deshidratació, els vòmits i la diarrea. Donat a que es tracta d’un virus, la clau de la seva millora i recuperació estarà en el seu sistema immunitari i com reacciona al virus.
El virus pot atacar a l’animal en qualsevol etapa de la seva vida, tot i que és més freqüent en cadells, sobretot a partit del deslletament, quan no tenen la protecció de la llet de la mare.
La transmissió es realitza per la via fecal-oral, amb el contacte amb les femtes d’un animal infectat.

La malaltia es pot allargar fins a uns 10 dies i donada la pèrdua de sang i de nutrients, són freqüents les transfusions de sang i l’alimentació per vena. L’animal pot arribar a morir.
Per desgràcia últimament hem observat un increment de parvovirus, que pot tenir dues explicacions: el no seguiment correcte de les pautes de vacunació i la possible mutació del virus. Així com passa amb la grip, un cop passada la malaltia, elsgossos no queden immunitzats, poden torna a patir-la.
Així doncs us recomanem pel benestar del vostre animal i dels altres que seguiu les pautes de vacunació marcades pel vostre veterinari i davant de qualsevol símptoma preocupant el porteu a la consulta.

COST CALCULATOR

Use our form to estimate the initial cost of renovation or installation.

REQUEST A QUOTE
Latest Posts
Most Viewed
Text Widget

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida Vehicula Dolor

Categories

© Copyright 2016 - Animalia Barcelona